Categories
Aktuellt

MITT ANDRA LAND har premiär på Svenska Filminstitutet 24 november kl 18 Västerås Bio Elektra 1/12 kl 18 och i Göteborg Bio Roy 4/12 kl 20

foto.

O MEU OUTRO PAÍS<br /><br /><br /><br /><br />
Um relato pessoal da minha vida em Portugal, através de filmes que realizei  e filmes em que colaborei.</p><br /><br /><br /><br />
<p>MITT ANDRA LAND<br /><br /><br /><br /><br />
En personlig berättelse om mitt liv I Portugal genom filmer jag gjort eller medverkat i.</p><br /><br /><br /><br />
<p>docLisboa 2014<br /><br /><br /><br /><br />
19/10  16.30 CULTURGEST GRANDE AUD.<br /><br /><br /><br /><br />
22/10  16.15 S. JORGE Sala 3<br /><br /><br /><br /><br />
23/10 10.30 CULTURGEST GRANDE AUD. DOC ESCOLAS<br /><br /><br /><br /><br />
26 /10 21.30 CINE-TEATRO ACADEMIA ALMADENSE<br /><br /><br /><br /><br />
ENCERRAMENTObrandos costumes7

MITT ANDRA LAND

En personlig berättelse om mitt liv i Portugal genom filmer jag gjort eller varit inblandad i.

När jag lärde känna en portugisisk filmstudent i Paris på sextiotalet visste jag knappt att det fanns ett land som hette Portugal, men jag visste att jag ville syssla med film. Det var svårt i Portugal på slutet av sextiotalet framför allt för kvinnliga filmare men allting förändrade genom revolutionen 1974. Allt var plötsligt möjligt. Jag och min man bildade filmkollektivet Grupo Zero och drog ut på landsbygden för att följa lantarbetarnas kamp helt i linje med vår utbildning i Frankrike våren 68. Att på det här sättet kunna deltaga i och förändra historien är mitt livs största upplevelse.

Solveig Nordlund
Med Otelo Saraiva de Carvalho
Foto Acácio de Almeida
Ljud Branko Neskov Loudness Klippning Paulo MilHomens Originalmusik Pedro Marques
Regi och Produktion Solveig Nordlund  Torromfilm

Med stöd från
Svenska Filminstitutet (konsulent Cecilia Lidin)  Film i Västernorrland
och RTP – Radio e Televisao de Portugal

längd 55 minuterbrandos costumes7